Om LFDK

Linköpings fotbolldomareklubb bildades 1934 och firade 2009 sitt 75-års jubileum i stor stil med årsmöte och middag på restaurang Parisien i Linköping.

Inför säsongen 2010 har klubben 65 distriktsdomare, 6 div 4-domare, 3 regiondomare samt 2 elitdomare. Förutom de aktiva domarna finns det hedersmedlemmar som efter lång och framgångsrik karriär gjort sig förtjänta av denna utnämning. Vidare finns det ett mindre antal s.k. passiva medlemmar som slutat döma men som fortfarande är medlemmar och deltar i klubbens olika aktiviteter.

Klubben har haft medlemmar som dömt landskamper såväl som i högsta serierna. Och även idag har vi representanter i landets högsta serier där Magnus Ahlsén dömer allsvenskan och även internationella uppdrag som huvuddomare och Albert Andersson är assisterande domare i superettan.

Styrelsens ambition är att verka för att medlemsmöten kan hållas varje till varannan månad för att medlemmarna ska få möjlighet att diskutera väsentliga frågor och få ett socialt utbyte av kollegor. För att variera dessa möten har vi haft olika aktiviteter som frågesport, bowling, dart, fotbollsturnering med mera. Vi har även haft besök av Elitdomare som berättat om hur det är att vara domare i översta eliten.

Något vi i domarklubben satsat extra mycket på det senaste året är de sociala sammankomsterna där vi bland annat haft bjudit både medlemmar och respektive på olika evangemang såsom julbord, visat matcher på storbilds-TV m.m. någon som blivit mycket uppskattat bland medlemmarna.

I februari 2002 utsåg Svenska Fotbolldomarförbundet (SFDF) Linköpings FDK till ”Årets Domarklubb” en utmärkelse vi är mycket stolta och glada för.